Vladi nu a scăpat de dermatita atopică, dar o ținem sub control

Chiar și în perioada mea de absență de pe blog, am primit întrebări legate de articolele scrise. Cele mai multe mesaje au venit pe tema dermatitei atopice, despre care v-am vorbit aici și aici. Așa că am zis să fac un update, pentru a vă spune cum a evoluat situația.

Dermatita atopică nu are tratament(cel puțin eu așa știu, dacă a apărut între timp, vă rog să îmi spuneți). Dar poate fi ținută sub control cu creme foarte hidratante și cu câteva modificări în rutină. Eu, de exemplu, timp de vreo 3-4 ani, nu m-am spălat sau dat pe corp decât cu produse pentru bebeluși. Orice alt produs puneam pe mine, chiar și din cele care costau cât un sfert din salariul meu de atunci, produceau un șoc pentru pielea mea. Mă umpleam de niște ”tăieturi”, de zici că mă zgâria cineva cu lama pe tot corpul, care mă usturau și mâncau groaznic, în același timp. În plus, aveam niște zone atât de uscate, încât ziceai că am stat la soare cu zilele și pielea era arsă. Mi-a trecut cu niște creme preparate la farmacie, nu-mi amintesc numele, și cu o igienă riguroasă, care presupunea să mă spăl doar cu produse pentru bebeluși, iar apoi mă dădeam pe corp cu ulei pentru bebei. Am reintrodus, în timp, produsele pentru adulți, și, chiar dacă am o piele foarte uscată, nu am mai avut erupții de câțiva ani.

Revenind la copil, după ce am scăpat de erupția aceea groaznică din primele luni, nu mai are probleme cu pielea decât atunci când face febră. Are, însă, zone sensibile, pe spate și pe burtică, unde câteva pete uscate sunt aproape mereu prezente. Nu pare, însă, că îl deranjează. Le tratăm, la recomandarea medicului dermatolog, cu Advantan, completat cu crema hidratantă și gelul de duș de la La Roche-Posay Lipikar Baume AP+, de care nu ne-am despărțit de peste un an.
Chiar și pe mâini îl spăl cu produse speciale. I-am luat spumă de duș de la Sanosan, pentru că e fascinat de ”spumiță” și l-am convins mai ușor să o folosească. Că tot vorbim de mâini, fac o paranteză, aici. Vreau să le mulțumesc fetelor de la grădinița Smart Kids World, pentru că l-au învățat să se spele corect. În toată nebunia asta cu coronavirus, am înmulțit vizitele la chiuveta baie și am observat că se spală mult mai frumos decât reușisem eu să îi arăt. Am pus și un clip mai jos. Și apropo de chiuvetă – cine ar fi zis, atunci când am cumpărat-o de pe site-ul FanBaie, că o să devină așa de importantă pentru familia noastră? Ne-am gândit inițial să luăm un lavoar baie pe blat, dar bine că ne-am reorientat pentru că, atunci când era Vladi mic, în chiuvetă i-am făcut și băița zilnică, până când nu a mai încăput în ea! 😊

Așa, revenind, vreau să vă spun că tot de la La Roche-Posay am folosit și crema de protecție solară cu factor de protecție 50, astă vară, atât la mare, cât și zilnic, atunci când ieșeam din casă. Am primit și întrebarea asta de la voi, dacă Vladi a fost afectat de nisip sau apa de mare. Deloc. Nu a avut nicio problemă cât am fost plecați în Turcia, dar l-am dat de fiecare dată cu cremă de protecție, și după băiță am folosit gama Lipikar Baume AP+.

Până pe la un an și 2-3 luni, i-am spălat hăinuțele cu detergent special pentru bebei. Am renunțat treptat, iar acum folosesc detergentul nostru obișnuit. Doar că i le spăl la programul special de la mașina de spălat, care presupune câteva clătiri în plus.

Cam așa stau lucrurile, în momentul de față. Sper să vă ajute informațiile și nu uitați că cele mai importante sfaturi le primiți de la medicul specialist.

PS: Copilul meu e foarte expresiv. Când nu îi place un lucru, îmi aruncă privirea din poza de sus 😊

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *