Vladimir merge la grădiniță

Ce mai ziceți, ce mai faceți?
Haideți, nu mă certați, știu că nu am mai dat niciun semn, dar așa e viața. Îți faci niște planuri că scrii săptămânal aici, dar te trezești că trebuie să creezi atât de mult pentru alte proiecte, încât nu mai e timp.
Se vorbește atât de mult zilele astea despre școli și grădiniță, încât am zis să vă spun că l-am dat și noi pe Vladi la grădi. Da, da, ați auzit bine. Vladimir s-a făcut mare și merge deja de o lună la grădiniță. Hai să vă povestesc.
Am avut o mare teamă de momentul în care Vladimir va face acest pas. Nu neapărat că nu o s-ar fi adaptat el, ci că nu m-aș fi adaptat eu! Nu vă spun cât am plâns la gândul că o să plece de lângă mine, câte griji mi-am făcut, câte nopți n-am dormit.
Toate neliniștile s-au spulberat când am intrat în grădinița Smart Kid’s World, o grădiniță privată, bilingvă, deschisă de aproape un an. Nu intru în detalii de ce nu am ales o unitate de stat, e decizia noastră pe care am analizat-o îndelung. La recomandarea unei prietene, care avea deja copilul acolo, am mers să vorbim cu Rodica, cea care se ocupă de grădiniță. Cât am discutat cu ea și am văzut sălile, Vladi a stat cu copiii, la una din grupe. I-a plăcut atât de mult, că nu voia să mai plece. Iar discuția cu Rodica mi-a spulberat toate temerile, am știut că e locul potrivit. E o senzație pe care am avut-o în momentele importante ale vieții și după care mă ghidez mereu.

Vladimir s-a adaptat imediat. Primele două săptămâni nu a plâns deloc, dar acum mai varsă 2-3 lacrimi când îl lăsăm dimineața. Merge deja de o lună la grădi, timp în care a lipsit doar două zile: una pentru că a fost un pic răcit, și una pentru că efectiv nu a vrut să se dezlipească de mine într-o dimineață. Trece și printr-o erupție dentară care îi amplifică și nemulțumirile(ca să nu zic crizele) vârstei. Încerc să îi spun de seara că mergem ”la grădi, la copii”, așa cum repetă el mereu. Uneori nu funcționează asta, așa că apelez la ”Mami, mergem cu tu-tu!”. Și dacă nici asta nu merge, îi spun că mergem la Rodica, să îi dea un kiss. Dacă nici așa nu îl conving să iasă din casă, îl iau în brațe și gata! 😊 Nu, că nu mai pot uneori! Mă lupt cu el, la propriu, vreo 20 de minute până îl îmbrac. Și dacă nu îi dai pantalonii pe care îi vrea el, dă-i și schimbă-l! 🤦‍♀️
Stai, că nu vrea nici ghetele negre, vrea adidași albi, deși i-am pus șosete închise(Doamna Dana m-ar scoate la tablă pentru asta! 🤦‍♀️) Și nu-i mai place nici geaca roșie pe care o poartă de 3 luni, vrea brusc alta. Eh, dar după toate bătăliile astea ajungem la grădiniță, iar acolo e pâinea lui Dumnezeu. 

Momentan, e la program scurt, deci îl luăm înainte de prânz. Nu înțeleg mare lucru din cele 2-3 ore fără el, pentru că am atâtea de făcut încât nu simt când trece timpul.

Așa, și acum partea haioasă 😊 Cum e Vladi la grădi: cuminte, mâncăcios și tot timpul bosumflat, după cum se vede în poze! El nu prea pune mâna să lucreze la activități, dar pare că dă indicații 😊 O să fie șef când o să fie mare! Sau fotograf, că pare că îi place să așeze oamenii 😊)

Vă las mai multe poze cu el, că e tare simpatic. Toate fotografiile sunt făcute de fetele de la grădi 😊

Și, înainte să închei, vreau să vă întreb ceva și am nevoie de un feedback sincer. V-ar plăcea mai mult ca ce postez aici să fie în format video? Adică să vă povestesc direct la cameră. Ce ziceți?

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *