Despre Vladimir. Pentru Vladimir

Când am aflat că o să avem un băiat, eu și Mihai am decis să îi punem un nume care să înceapă cu litera M. Să fim un fel de clan Kardashian, toți cu M: Mihai, Mirela, Mitza și băiatul. Și-am început să facem liste, să dezbatem aprins subiectul. Singurele nume cu M care ne plăceau erau luate deja de prieteni, așa că am renunțat, ușor-ușor, la idee.
Într-o noapte, l-am visat pe Dado. Nu-mi amintesc exact visul, cert e că a doua zi m-am dus la Mihai și l-am întrebat ce părere are despre numele Vladimir. “După Dado?”, mi-a zis. I-a plăcut și am decis ca așa o să îl cheme pe micul Oprea.
Dado, cum a rămas în amintirile noastre, este Vladimir Arnautovic, fostul antrenor al echipei CSU Asesoft Ploiești, de 11 ori campioana României la baschet. Azi se împlinesc 4 ani de când a pierdut meciul cu un cancer nenorocit. N-am fost prietenă cu Dado, ar fi mult spus asta, dar cei 5-6 ani, cât am lucrat în presa locală și am fost aproape de echipă, au fost suficienți pentru ca el să își pună amprenta asupra mea.
Un om care, la prima impresie, te copleșea cu statura lui, dar apoi, când îți zâmbea, înțelegeai că are un suflet imens. A luptat în război, iar baschetul a fost portița de scăpare. S-a dedicat total acestui sport, din teren, și apoi de pe banca tehnică.
Vorbea româna mai bine decât mulți români, iar poveștile lui te fascinau. Îmi amintesc că ne întorceam cu autocarul de la Timișoara, și Dado, de pe locul de lângă șofer, acolo unde stătea de obicei, ne povestea despre războiul din Iugoslavia. După minute bune de amintiri, unele cutremurătoare, se aude Kabengele: “Yo, coach, da’ tu ai luptat în război?” 😂 “Nu, mă, ce-ai? Am trecut și eu pe acolo, să mă plimb!”, l-a luat Dado la mișto. Cred că de vocea lui mi-e cel mai dor.
Sper ca Vladimir al meu să fie puternic ca Dado. Nu fizic, că n-are cu cine să semene😁. Să fie un om de caracter, demn, dar și cu simțul umorului și al autoironiei.
Când o să mai crească, o să îi vorbesc despre Dado și o să îl rog și pe Ionuț să îi povestească despre el. Vreau să fie mândru de numele pe care îl poartă.
Dado, te iubim!

Vă aștept și pe Facebook și Instagram. Sunt foarte activă pe InstaStory! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *