Vladimir karatistul

Știți părinții ăia care vor ca ai lor copii să reușească în domeniile în care ei nu s-au putut realiza? Eh, noi ne-am propus să nu fim genul ăla de părinți 😀 Am făcut doar o mică listă cu sporturi și alte discipline la care să îl dăm pe Vladi: înot, baschet, fotbal, tenis, handbal, chitară, pian, dansuri, limbi străine etc., ați prins ideea. Evident, el poate să aleagă ce îi place lui, atâta timp cât respectă lista :))

Lăsând gluma la o parte, sigur o să îl dăm la karate. Acum câțiva ani, când lucram cu Mihai la Prahova TV, am făcut o știre despre o competiție de kyokushin organizată de clubul Goshin-Ryu. Lui Mihai i-a plăcut atât de mult ce a văzut acolo, încât a început să meargă și el la antrenamente, apoi m-a convins și pe mine. Evident, făceam doar de plăcere și pentru condiție fizică, nu ne pregăteam pentru a ne bate la vreun concurs :)) Ideea e că am legat prietenii care rezistă și în afara sălii de antrenament și ne-am dori ca Vladi să facă și el parte din colectivul acela. Mai ales că shihan Cristi Bozianu și sensei Nicoleta Bozianu au un stil deosebit prin care te fac să iubești sportul ăsta care, deși e unul foarte dur, te învață o grămadă de lucruri: disciplină, spirit de luptă, respect. Nu mai zic că trebuie să ai super condiție fizică pentru a-l practica și, foarte important pentru zilele în care trăim, te învață să te aperi și, la nevoie, să ripostezi.

Așa că am zis să îl aducem pe Vladi în contact cu kyokushin-ul cât mai repede. La botez, când avea 4 luni, l-am îmbrăcat în echipament specific, iar tema petrecerii a fost tot karate. Costumul i-a venit perfect și sâmbătă, când l-am dus la competiția organizată de Goshin-Ryu. Mai e nevoie să vă spun că a fost mascota concursului? :)) Deși a fost multă lume, muzică, gălăgie, piticul s-a comportat minunat, a stat la fotografiat cu toată lumea care i-a solicitat asta(da, a fost ca o vedetă, îl opreau oamenii ca să facă poze cu el), s-a plimbat prin sală de zici că era la el acasă și a primit și trofeul de cel mai tânăr membru al clubului :))

Acum, nu că punem presiune pe el, dar ar trebui să câștige cupe și în luptă, corect?

Știu că Mihai abia așteaptă să îl ia cu el la sală, la antrenamente, dar mai are un pic de crescut, trebuie să învețe să meargă fără ajutor și apoi o să se zbenguie de voie pe tatami. Vă spun sigur că loviturile de picioare le are, le-am simțit încă de când era în burtică.

Vă invit cu drag să vă duceți copiii la sport, orice sport vor ei, dar dacă vreți să vedeți cum e un antrenament de kyokushin, mergeți la Goshin Ryu. O să vă placă! Găsiți detalii pe site  sau pe Facebook.

Iar eu sunt foarte activă pe Facebook și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *