Semne de autoînțărcare?

Înainte de somnul de seară, nu vrea țâțică, dar vrea să dea un tur de pătuț, să inspecteze locul

Întrebarea asta nu-mi dă pace de câteva zile. L-am întrebat pe prietenul Google, dar nu am găsit răspunsuri care să mă mulțumească. Așa că apelez la voi, poate ați trecut prin situații asemănătoare și aveți câteva sfaturi pentru mine. Vă povestesc.

În ultimele 7 zile, piticania a mâncat lăptic doar de 2 ori seara, înainte de culcare. În rest, l-am pus la sân, dar nu a vrut. Chiar m-a mușcat atunci când am insistat. Așa că doar l-am ținut în brațe, l-am mângâiat, el s-a jucat cu părul meu apoi, semi-adormit, l-am pus în pătuț și a adormit fără probleme. Peste noapte, se trezește de maxim două ori, când vrea țâțică(știu, minune!, am reușit să îl fac să doarmă singur, așa că trezirile s-au împuținat simțitor. Vă povestesc în alt post despre asta, dacă vreți, bineînțeles!). Azi-noapte, s-a sculat la 1 și la 5, iar dimineață, la 7, ora lui generală de trezire, nu a mai vrut să lăptic, am mers direct la micul dejun. Peste zi, doar înainte de somn vrea sân, adică de două ori.

De mâncat, mănâncă foarte bine. Trei mese principale, cel puțin o gustare și bea și apă, de când i-am făcut cunoștință cu sticla pentru copii de la Bucovina. Chiar am observat că atunci când cina e mai light sau nu îi dau să bea apă înainte să îl bag la somn, se trezește mai des noaptea.

Nu mi-am făcut planuri să alăptez până la o anumită vârstă, dar parcă nu mă așteptam ca Vladi să înceapă să refuze sânul la nici un an(da, a trecut aproape un an de când am născut 😳). Și nu are nicio problemă de sănătate, plus că momentan nu pare să îi mai dea niciun dinte.
Seara, când refuză sânul, dar e la pieptul meu, se uită cu ochii ăia migdalați la mine și pare că îmi zice: ”E ok, mami, nu vreau tâțică, vreau doar să dorm!” Așa ce mi-e drag de el! <3

Așadar, mămici, ați trecut prin situații asemănătoare? Se pregătește piticul meu să renunțe la sân sau e doar o perioadă?

Vă aștept și pe Facebook și Instagram

5 Replies to “Semne de autoînțărcare?”

 1. Buna,
  Asa am pățit și eu, la 1an si 2 luni trăgeam de ea să o alaptez asa ca nu am insistat si s-a produs autointarcarea. Nici lapte nu a mai băut de nici un fel o perioadă si am fost ok.

 2. Si eu am observat unele schimbari,in ultimele zile,a supt mai putin(in aprilie facem 1 an),daca ii dau sa manance inainte cu putin timp de ora de somn,adoarme fara san,noapte vrea cam de vreo 2 ori,iar dimineata in jur de 6-7 cand e trezirea vrea un pic de lapte,dar mai mult alintare.Peste zi,uneori cere el,alteori ii ofer eu,dar de cele mai multe ori,astept de la el.
  Manaca bine,si bea apa din mirobolanta de Aqua Kids,si am observat ca nu mai e nevoie de san inainte de masa,si nici imediat dupa,cum era inainte,cand nu manca fara😏.
  Am incercat si somnul de seara fara san,si in unele zile se poate.
  Cred ca nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece,pana nu le ies aproape toti dinti.
  Sper sa revii cu un update,la acest articol,pe la 1 an si jumatate😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *