Continuăm lupta cu dermatita atopică

Tocmai am ajuns acasă, după ce am fost cu piticul la medicul dermatolog. Am fost la un consult, pentru că, pe final de 2018, a avut probleme cu pielea, cel mai probabil din cauza schimbărilor de temperatură afară/interior, dar și din cauza unei răceli. Nu a vrut să mănânce sau să bea apă vreo două zile, așa că pielea i s-a deshidratat, iar la băiță  ziceai că îl taie cineva cu lama :(

Poze e de la 2 luni, când pielea lui a fost cea mai afectată
Din ce în ce mai mulți copiii au probleme de piele

Am primit multe mesaje de la voi referitoare la dermatita asta atopică cu care a fost diagnosticat încă de la 2 luni, așa cum vă povesteam aici. V-am spus atunci cum o cremă naturistă, Aur Derm, a reușit să îmi vindece copilul după doar câteva zile de utilizare. Era prea frumos să fie adevărat ca o alifie de 20 de lei să poate face astfel de miracole. Între timp, autoritățile au retras de pe piață produsul pe care îl recomandam cu căldură, după ce austriecii au descoperit că ar avea în compoziție un cocktail de substanțe medicamentoase, deși ea era vândută ca fiind naturistă. Așadar, nu este dăunătoare, dar este vorba despre un medicament ascuns sub înregistrarea ca produs cosmetic și care ar trebui recomandat de medici.

Astăzi, doctorul mi-a confirmat că situația de la 2 luni a lui Vladi nu ar fi putut fi rezolvată decât cu hidrocortizon, dar că părinții sunt speriați, uneori, de ingredientele cremelor recomandate de medici și preferă calea naturistă. Eh, iată, că tot acolo s-a ajuns, cel puțin în cazul nostru.

Creme recomandate pentru pielea atopică

Revenind la consultația de azi. am primit recomandarea să folosim La Roche-Posay Lipikar Baume AP+, care are o consitență mai bogată decât Bioderma Atoderm, produs pe care îl folosim acum, și pe care îl putem utiliza vara, când nu e nevoie de o hidratare atât de intensă. Am folosit Lipikar și înainte, dar pielea piticului era mult prea afectată, la momentul respectiv, pentru a putea fi ”reparată” cu el, cel puțin asta mi-a spus medicul. În plus, când vor fi probleme grave, trebuie să avem la îndemână antihistaminice.

dav

Dermatologul mi-a făcut mai multe recomandări, inclusiv de niște haine speciale pentru copiii cu dermatită(se pare că e ultima descoperire medicală asta cu hainele 😳. Le găsiți pe www.dermasilk.ro, n-am apucat să mă documentez despre ele, probabil găsiți acolo mai multe informații). Și alimentația va trebui adaptată condiției lui. Mi s-a spus să evit să îi dau fructe exotice(banane, avocado, mango, kiwi, portocale etc.). Nu știu cum o să facem, pentru că piticul mânca din toate(mai puțin portocale, din care i-am dat doar vreo 2 felii, în combinație cu alte fructe) și nu a avut nicio reacție adversă. Ce fructe aș putea să îi dau în perioada asta, în afară de mere? :( A, și să nu îi dau ciocolată până la 5-6 ani. Ai auzit Mihai, da? 😂😁

Mămici care aveți pitici cu aceleași probleme, vă sfătuiesc din tot sufletul să mergeți cu ei la un specialist. Eu am fost azi la doamna Laura Bănulescu. Mi-a spus și de ce testele de alergii nu sunt concludente acum, mi-a recomandat ce analize să îi fac și mi-a răspuns cu multă răbdare tuturor întrebărilor. Anterior, am fost la doamna Ana Fâcă, dar am decis acum să cer o altă părere.

Cert e că nu va scăpa niciodată de această afecțiune moștenită, cel mai probabil, de la mine, dar o va putea ține sub control, așa cum fac și eu, cu creme adaptate condițiilor de piele.

3 Replies to “Continuăm lupta cu dermatita atopică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *