Dințișorii, bată-i vina!

Bine v-am regăsit! M-am mutat la casă nouă, până acum am stat cu chirie 🙂 A trecut ceva timp de când nu am mai postat, dar au fost multe lucruri care s-au întâmplat și, cumva, scrisul pe blog nu a reprezentat o prioritate. Dar am mai încheiat din proiecte, pe altele le-am adus la zi, așa că m-am așezat în fața calculatorului, hotărâtă să scriu.

Piticul e bine, că știu că el vă interesează mai mult 😀

A împlinit de curând 9 luni, a trecut cu bine peste o răceală destul de puternică, mănâncă, vorbește toată ziua pe limba lui și încearcă să meargă de-a bușilea. Din păcate, au revenit problemele cu pielea, de care vă povesteam mai demult. Așa că săptămâna viitoare mergem la medic, să vedem ce soluții găsim. Cea mai mare problemă pe care o avem acum este erupția dentară. Piticul are deja doi dințișori jos, dar gingiile de sus sunt foarte inflamate, motiv pentru care noaptea e haos. Ziua e ok, mușcă tot ce prinde, îl mai calmează gelurile acelea de la farmacii și alte remedii homeopate, iar dacă nu poate fi consolat cu nimic, o plimbare în aer liber îl liniștește instantaneu. Dar noaptea… Nu că ar fi dormit el fără treziri până acum, avea cam 2-3 pe noapte, dar acum se scoală și de 2 ori pe oră. Se liniștește doar la sân, așa că fotoliul meu de alăptat din camera copilului s-a dovedit cea mai bună investiție. Știu, o să îmi spuneți că mi-ar fi mai ușor să îl iau în pat cu noi, dar, cumva, nici nu mi-a trecut prin gând să fac asta. M-am obișnuit cu drumurile nocturne.

Am fost de curând la niște prieteni și Așchiuță a dormit două nopți cu noi în pat. Chiar mă gândeam că e un test bun să vedem cum reacționează când ne simte toate noaptea lângă el. A fost tot haos. Treziri din oră în oră, cu o criză de plâns destul de puternică. Așa că tot în pătuțul lui se simte mai bine. Plus că acolo are loc de ”plimbare”, de la un capăt la altul. Îl văd noaptea pe cameră cum face ca titirezul, până își găsește locșorul confortabil 😀

Așadar, mămici, voi ce remedii ați folosit în perioada erupțiilor dentare? Noi avem așa: Camilia de la Boiron(ziua e ok, noaptea parcă nu are niciun efect), Dentinox, Calgel, Panadol Baby. Sau aștept răbdătoare să treacă toată nebunia? 

Mă bucur mult să vă revăd aici, sper ca noua ”căsuță” să mă motiveze să postez constant. Am multe de povestit din perioada de absență, dar vreau să scriu și despre altceva, nu doar despre pitic. Așa că o să ținem legătura mult mai des!

5 Replies to “Dințișorii, bată-i vina!”

  1. Eu folosesc pentru Mihăiță Gel eruptii dentare copii Gengigel Teething 0-6ani de la Ricerfarma,este pe baza de acid hialuronic.Alte produse nu am folosit ,dar acesta s-a dovedit a fii foarte eficient.

  2. Noi folosim Osanit granule,dar cam praf in ochi…la 8 luni avea 8 dinti si se pare ca acum la 10 luni ne pregatim de canini. Toata ziua e morocanoasa si face si greva foamei😭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *