A venit bebe! Sunt, oficial, pentru prima dată mămică

Au, Mitza, nu mă mai mușca!
Ce zi e azi? Sâmbătă. Și după cum bate soarele în cameră, e cam ora 7. E ok. Am dormit decent azi-noapte. Oricum, n-ar trebui să mai stau mult în pat. Azi mergem cu pisica la veterinar, pentru controlul lunar. Apoi, am de călcat câteva rufe și să îl ajut pe Mihai să filmeze o nouă rețetă pentru blog. A, și diseară să ieșim să mâncăm delicios, așa… ca o ultima cină romantică, până vine bebe, adică luni, cel mai probabil.
Au, au, au! Ce-i cu durerea asta surdă? Nu am mai avut așa, până acum. Cred că trebuie să mă duc la baie, să-i mai fac loc lui Bobiță în burtică. Așa… Acum e mult mai bine…
Ia să verific mailul, Facebook-ul, Instagramul, până se trezește Mihai. A promis că face omletă d-aia bună, cum îmi place mie.
Au, au, au! Ce naiba… Iar durerea asta? A trecut cam o oră de la precedenta… Astea or fi contracțiile alea false, despre care am tot citit?
“Ce faci, bebu? Ești ok?”
Mda, sunt ok, mi-e doar foame și aș bea puțină cafea…
“Ok, hai că mă duc să fac.”
Nu, mai stai un pic, e weekend, bucură-te de încă puțin timp în pat. Ai decis ce prăjitură faci azi? Au, au, au! Tot am niște dureri de când m-am trezit, ia uită-te la ceas, să le monitorizez. 30 de minute. Hmm… Dar hai să mâncăm!
Foarte bună omleta, chiar mi-era poftă, dar mă duc în pat, suport mai bine durerile întinsă.
“Poate ar trebui să suni la doctor, să întrebi exact ce e de făcut! Că prea sunt regulate.”
Da, așa o să fac. Stai să îmi fac un duș înainte. Mă spăl pe cap, mă pensez, îmi fac unghiile, mă dau cu creme. Vreau să fiu frumoasă dacă bebe o vede azi prima dată pe mami.
Bună ziua, domn doctor! Am fost la dvs. joi seară, cu dubla circulară la bebe de 38-39 săptămâni. Ați spus că ne vedem luni dimineață, la Maternitate, dar am contracții, cam la 20-30 minute. E cazul să mă duc la spital?
“Obligatoriu!!!!!”
Fuck! Mihai, plecăm acum la spital. Ia-mi bagajul! Pa, Mitza, să fii cuminte!
De ce naiba plâng? De frică sau de bucurie? Ce mix de sentimente… Ia uite-l pe Mihai ce se bucură, îl doare la banană că s-ar putea să trec prin niște dureri crunte…
“Haideți să facem ecografia, să vedem circulara!”
Pff, hai bebiță, spune-mi că ai dat “fularul” de la gât…
IMG_20180414_151603.jpg“Are circulară triplă, mergem la operație, e cel mai sigur așa!”
Shit, shit, shit… Ok, asta e… Bloc operator nașteri. Hmmm, arată chiar bine camerele astea… Nu seamănă a spital de stat.
“O să te operăm în jur de ora 16:00, dacă spui că ai mâncat la 10. Așa e recomandat. Hai să explic cum o să procedăm cu anestezia locală.”
Ah, la naiba, să vezi ce-o să mă chinui cu injecția vieții. O să mă doară, mai ales că am și contracții din ce în ce mai dese. Și nu e nici Mihai cu mine, sunt singură, doar cu fetele astea. Măcar e frumos afară, măi mami, m-ai ascultat și vii pe lume într-o zi superbă!
“E timpul! Haideți să vă pun sonda. Și branulă…”
Fir-ar ea de branulă, ce doare afurisita! “Gata, mergem în sala 3 de operații, e lumina mai bună acolo!”
Perfect, așa e și în fotografie, urmărim lumina perfectă.
“Vă rog să nu vă mișcați, se văd foarte bine vertebrele, relaxați-vă, lăsați umerii moi. Vă asigur că doare mai puțin decât branula!”
Da, sigur, lăsați vrăjeala și faceți-o mai repede, că fac pe mine de frică. La propriu… Bine că am sonda pusă.
“Gata, dați-mi mâna și întindeți-vă pe masă!”
Chiar n-am simțit injecția, a fost mai ușoară ca o înțepătură de țânțar. Chiar nu mint fetele astea…
“O să simțiți ca o ciupitură când umblă în burtică și un pic de disconfort când îl împinge afară, dar nu e rău. Ia uite, se vede capul cu una, două, trei… Fără număr avea circulara în jurul gâtului!”
Plânge un copil? Al meu? Gata, asta a fost tot?! Am născut? Cum e bebe, e bine?
“E un lungan grăsuț! După ce îl evaluează doamna doctor, vi-l dă să îl vedeți. Seamănă cu domnul Oprea!”
Care din ei? Tatăl sau fiul? Că sunt foarte diferiți! Uite-l, mă! Ce frumușel e! Ce păr negru are! Ce obrăjori bucălați, pupa-i-ar mama pe ei! Ce piele fină are! 3300 grame, 51 cm. Ah, ăsta e copilul nostru! El a stat în burtica mea atâtea luni! Ce dacă are nota 9? Pentru noi e de 10 plus! Așa, să-i faceți poze multe! Pa, mami, ne vedem mai târziu! Nu mai plânge…
received_1606215432767312.jpegAm pierdut noțiunea timpului și nici nu știu ce fac doamnele doctor în corpul meu, trag, apasă. Cred că sunt cusută!
“Gata, mergem la terapie intensivă!”
Gata?  Cum adică gata? Asta a fost toată operația? Nu pot să cred! Au trecut doar 40 de minute!
“Astăzi consumi doar lichide!”
Perfect, vreau apă! Oricum ador apa.
“Ce faci, bebu?”
Hei, l-au lasă pe Mihai aici. E și tata-socru. Vă mulțumesc mult! Mihai, ai văzut copilul? E frumușel, așa-i?
Eu nu simt nimic, oricum. O să dureze câteva ore starea asta. Du-te acasă, nu are rost să stai aici.
Wow, de mesaje de felicitare! Am ațipit doar câteva minute și inboxul e full. Încep să simt durere la burtă, deci trece anestezia. Dar nu mai am burtica… S-a micșorat dintr-o dată. Acum o oră era plină cu un bebe, cu care vorbeam mereu. Acum o mângâi și din reflex tot vorbesc cu ea.
Alo, mami? Ce faci?
“Hai, măi mamă, că Mihai uitase de noi, adineauri ne-a sunat! Aveam inima cât un purice! Ești bine, mami, da? Uite, vorbește și cu tati, că e mai emoționat decât mine.
Bravo, tati, să fiți sănătoși…”
Ia uite ce plânge tata, mi-a închis telefonul de emoție!
“Haideți să vă fac un calmant și apoi vă puteți întoarce și într-o parte. Încercați să dormiți, noi suntem aici dacă aveți nevoie ceva.”
Foarte amabile toate doamnele de la maternitate. Dar oare bebe ce face? Sper că e în regulă… Mai bine închid ochii, poate adorm și vine dimineața mai repede. Prima dimineață de mămică…

 

One Reply to “A venit bebe! Sunt, oficial, pentru prima dată mămică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *